Szalánta Község Önkormányzat Képviselő-testülete állampolgárai kezdeményezésre településrendezési eszközeinek módosításáról döntött. A módosítással a Hunyadi János utca és a Németi utca kereszteződésében a telkek településközpont vegyes területi besorolásból falusias lakóterületbe kerültek, ezzel, és a rugalmasabb övezeti előírásokkal segítve a tömbben a telekalakításokat és a beépítéseket.

A Településszerkezeti Terv, a Helyi Építési Szabályzat, és a Szabályozási terv módosításának teljes tervdokumentációja, valamint az egyeztetési eljárás iratanyaga az Önkormányzati  Hivatalban megtekinthető.

 

 

A teljes cikk weben olvasható változata elérhető a Főmenü - Településkép menüpont alatt, nyomtatható, hitelesített változata pedig letölthető az alábbi linken:

 


 

A cikkben hivatkozott anyag honlapon olvasható változata a

Főmenü > Településkép > Településszerkezet - módosítási terv menüpont alatt található.

Az alábbi linkre kattintva nyomtatható felbontásban Letölthető:

 

 

 

Szalánta Község Önkormányzatának Képviselő testülete 2018. március 22-én a vonatkozó törvényi és jogszabályi háttérrel rendeletet adott ki a településkép jellegének megőrzése érdekében.

 

E rendelet a lakosságból bárkit érinthet, aki lakó-, gazdasági-, vagy üzleti épület építését, felújítását, illetve átalakítását tervezi megvalósítani Szalánta község közigazgatási területén.

 

Ezért kérünk minden érintettet, hogy e Rendelet anyagát lehetőleg már a tervezési időszak előtt tanulmányozzák át és ha szükséges, konzultáció céljából keressék fel az Önkormányzat rendeletben meghatározott illetékeseit.

 

A Rendelet 2018. április 1-jén lép hatályba.

 

Honlapunkon a Rendelet teljes terjedelmében a Főmenü > Településkép pont alatt olvasható, illetve a cikkben elhelyezett linken, vagy ide kattintva letölthető.

 

Azok számára, akiket a Rendelet hátterében álló koncepció részletesebben is érdekel, ajánljuk a vizuális elemekkel, fotókkal gazdagon illusztrált Településképi arculati kézikönyvet, mely szintén a fent említett menüpont alatt olvasható, vagy  pdf fájlformátumban, nyomtatható felbontásban letölthető.

 

 

 

- Önkormányzat -