PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


Cím: Élő kincseink - Ne csak lásd, védd meg!
Kiíró: Harmónium Független Kommunikációs Egyesület
Határidő: 2013. május 12.

A közelgő Madarak és fák napja (május 10.) alkalmából az Aprólépés és a Látó-Mező Közösségi Ökotábor csapata közös pályázatot hirdet "Élő kincseink - Ne csak lásd, védd meg!" címmel.
Elsősorban olyan alkotásokat várunk, amelyben a lakóhely, a környezet "élő kincsei" kerülnek bemutatásra. Például hazánkban megtalálható rövidebb-hosszabb ideig nálunk időző madarak, vagy hazai, őshonos madarak, fafajok. Az alkotás készülhet akár egy kedvenc madárról, fáról is. A részletes pályázati kiírás: http://www.aprolepes.hu/kreativ-palyazat
Korhatár nincs, viszont a fődíjra csak a 7-14 év közötti pályázók jogosultak!

Pályázás módja:
Pályázni lehet: szabadon választott technikával készített illusztrációkkal (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, fotó, videó …), illetve rövidszöveges alkotásokkal (szabadon választott műfajban írott munkák - pl. mese, levél, mini esszé, vers, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben).
A nem szöveges munkákhoz mindenképpen csatolni kell egy néhány soros írást, melyben az alkotó megindokolja választását. Indoklás hiányában nem áll módunkban értékelni a pályaművet.

Beküldés:
Az illusztrációkat a http://www.aprolepes.hu oldalon történt előzetes regisztráció/bejelentkezés után a Pályázok menüpont alatt kérjük feltölteni (jpg. formátum, max. 2MB), a szöveges anyagokat, videókat pedig a JLIB_HTML_CLOAKING címre kérjük e-mailben, csatolmányként elküldeni (tárgy: Élő kincseink - Ne csak lásd, védd meg!).
Feltüntetendő adatok: az alkotó pontos neve, életkora, élő e-mail címe, iskolája neve és a település neve, ahol lakik. Több alkotás együttes beküldése esetén alkotásonként kérjük megadni az alkotó pontos nevét, korát és a fenti adatokat.
Díjazás:
A legjobb 7-14 éves korú alkotó díjmentesen részt vehet a Látó-Mező Közösségi Ökotáborban a Kisközösségi Program szervezőinek jóvoltából!
Az öt legjobb alkotó Aprólépés kalendáriumot nyer, megjelenést a weblapunkon, valamint kiállításainkon. A legkiemelkedőbb pályamunkák pedig megjelenhetnek 2014-es naptárunkban is!

Pályaművek felhasználása:
A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a kiíró a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye.
Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a fotó/videó készítőjénél marad.
A feltöltő/beküldő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét.

Beküldési határidő: 2013. május 12.