FELHÍVÁS!
Batsányi és kora
Kultúrtörténeti vetélkedő középiskolásoknak

A VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ vetélkedőt hirdet Batsányi János születésének 250. évfordulója alkalmából középiskolások részére. 5 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik szeretnék tudásukat, kreativitásukat interaktív formában összemérni az ország más középiskolás diákjaival. A megmérettetés 3 fordulós az alábbiak szerint:
I. forduló - levelezős - beküldési határidő:2013. március 1. péntek
II. forduló - levelezős - beküldési határidő:2013. március 29. péntek
III. forduló - Tapolcán, Batsányi János szülővárosában - május 11. szombat, a Batsányi Napok keretében. A III. fordulón - az első két forduló pontszámai alapján - a 7 legjobb csapat vehet részt.
DÍJAZÁS: 2 napos kirándulás Kassára, 2013-ban Európa kulturális fővárosába, amelyen az első három helyezett csapat tagjai és kísérőtanáruk vehetnek részt (az időpontot és a részleteket a győztes csapatokkal egyeztetjük), illetve könyvcsomagot vehetnek át. A verseny harmadik fordulójáig eljutott csapatok emlék pólót kapnak és további értékes ajándékokban részesülnek.

Nevezési díj: 3000 Ft/csapat,

amelyet legkésőbb 2013. március 1-ig szíveskedjenek átutalni a következő számlaszámra: 72800054-15503334. A megjegyzés rovatba kérem, írják be az iskola nevét és címét! A jelentkezési lapot az I. forduló feladataival szíveskedjenek elküldeni.
A zsűri elnöke: Pál Gábor, a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) tiszteletbeli elnöke
A zsűri tagjai: Barták Péter, a Veszprém Megyei Napló főszerkesztője
Halápiné Kálmán Katalin, a tapolcai Musical Színpad művészeti vezetője, a VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ projektmenedzsere
Kertész Károly: a Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója, A Batsányi Emlékbizottság volt elnöke
Őriné Szilvási Anna, közoktatási szakértő, a Széchenyi István Szakképző Iskola magyar szakos tanára
A vetélkedő feladatai letölthetők honlapunkról: www.batsanyi.hu. A kidolgozott feladatokat kizárólag postai úton tudjuk fogadni, kivéve az I. forduló 4. feladatát. A fordulók során készített alkotásokból kiállítás nyílik a Batsányi Napok keretében. Kérdéseikkel, észrevételeikkel a fenti elérhetőségeinken kereshetik meg a tapolcai VOKE csapatát.
Minden csapat jelentkezését szeretettel várjuk, hogy együtt ünnepeljük e különleges személyiség, Batsányi János születésének 250. évfordulóját!