A „Támogatjuk a családot” program már évek óta segíti az SOS Gyermekfalvak lakóit. Az SOS Gyermekfalvak azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Céljuk, hogy gondozásunkban a gyermekek szeretetben, tiszteletben nőjenek fel, és kiegyensúlyozott, boldog felnőttekké váljanak.

A 2011. november 10-én induló Rajzversenyben, magyarországi óvodáknak és általános iskoláknak 2011. december 20-ig 6 hét áll rendelkezésére, hogy pályázati anyagaikat, azaz intézményenként minimum 25db rajzot, elkészítsék a Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekeknek és/vagy családoknak!” témában. Majd azokat a www.tamogatjukacsaladot.hu oldalon található online pályázati felületre feltöltsék. A pályázat elkészítése a honlapon történő intézményi regisztrációval kezdődik, ami még az anyagok elkészülése előtt megtörténhet.

A Dr. Oetker kifejezett kérése a pályázókhoz, hogy a rajzok készítése során beszélgessenek el a gyerekekkel arról, hogy nem tehetünk arról, hogy milyen körülmények között élünk. Összefogással sokkal könnyebb segíteni mindazoknak, akiknek szükségük van segítségre, figyelemre. Ebben játszik nagy szerepet hazánkban az SOS Gyermekfalu Magyarország, akik családot és otthont adnak olyan gyerekeknek, akiknek nem élhetnek saját szüleikkel. Ebben játszanak fontos szerepet a gyerekek által készítet rajzok, hiszen a figyelem, a gondolat az egyik legnagyobb ajándék, amit a többieknek adhatunk, és kaphatunk.

A pályázat nemcsak a SOS Gyermekfalvak lakói részére szolgál meglepetéssel, hanem a rajzok beküldői is elismerésben részesülnek. A három korcsoport szerinti kategóriában osztanak ki egyéni

A beérkezett rajzok elbírálását nem kizárólag a „Támogatjuk a családot” Program zsűrije végzi. A pályázaton résztvevő rajzok a www.tamogatjukacsaladot.hu oldal Galériájában megtekinthetők, és online szavazni lehet rájuk. A szavazás azért fontos, mert megmutatja, hogy az egyes intézmények közösségei mennyire tartanak össze egy közös cél érdekében, és mennyire tartják fontosnak azt, hogy az általuk a szavazatokkal intézmény nyerhesse el az Egyéni és Közösségi díjakat.

Azért ajánljuk fel az 1 millió forintot a győztesnek, mert úgy gondoljuk, hogy a mai világban ezzel az összeggel olyan fejlesztést tudnak végrehajtani saját intézményükben, ami nagy mértékben javíthatja az oktató-nevelő munka színvonalát, ezáltal teremtve kellemesebb környezetet az intézménybe járó gyermekeknek. Bízunk abban, hogy kezdeményezésünkkel az SOS Gyermekfalvak lakói nemcsak figyelmet kapnak, hanem maguk is megérezhetik azt, hogy a többiek valóban gondolnak rájuk a szeretet ünnepének közeledtével.” – hangsúlyozta Kálmán Csaba, a Dr. Oetker Magyarország ügyvezető igazgatója.Forrás: http://palyazatok.org/tamogatjuk-a-csaladot-rajzpalyazat/