Kedves Civil Barátunk!

 

A Pécsi Kistérségi Fejlesztő Egyesület hívja és várja a térség civil szervezeteit az alábbi időpontokban megrendezésre kerülő találkozókra, ahol mód van hasznos, új ismeretek szerzésére, a közösségek fejlesztésére, a térségi civil kapcsolatok erősítésére.

 

Az első találkozó időpontja 2015. október 10. Az induló workshop célja a közös tanulást támogató csapatépítés, a helyi társadalom összetartásának erősítését szolgáló módszerek, gyakorlatok megismerése, valós problémák feltárása.

 

A második találkozó időpontja 2015. október 24. Célja a civil közösségek szerepének tudatosítása, a helyi társadalom és gazdaságfejlesztésben. Belső erőforrások megismerése. Az érdekegyeztetés lehetséges fórumai, esetei, a döntéshozatal mechanizmusa a településfejlesztésben.

 

A harmadik találkozó időpontja 2015. november 07. Fókuszban a civil szervezetek kommunikációs kompetenciáinak fejlesztése áll.

 

A negyedik találkozó időpontja 2015. november 21. A nap folyamán a közösségi tervezés, a közösségi célok megjelenítésének fontossága, az ehhez szükséges érdekegyeztetés szerepe a fő téma.

 

Az ötödik találkozó időpontja 2015. december 05. A találkozó abban nyújt segítséget, hogy váljon méltó szóvivővé a szervezet bármely képviselője.

 

A hatodik találkozó időpontja 2015. december 12. Az együttlét során lehetőség lesz alapvető tárgyalástechnikai ismeretek szerzésére, tárgyalási trükkök és a konfliktusok hatékony kezelésének megismerésére.

A rendezvényeket követően 2016. első negyedévében konzultációkkal folytatjuk a helyi közösségi tervezést segítő módszerek alkalmazását, közösségi célok megfogalmazását, a célok megvalósulásához szükséges források elérhetőségének felkutatását.

 

JELENTKEZÉSI TUDNIVALÓK

 

A rendezvényen való részvétel természetesen ingyenes, mindössze egy előzetes regisztrációt kérünk e-mailben 2015. október 02-ig, hogy felkészülhessünk valamennyi vendégünk fogadására.

Kérjük, hogy a JLIB_HTML_CLOAKING e-mail címre küldjék el jelentkezésüket megadva a saját (mint kapcsolattartó) és a képviselt civil szervezet nevét (ha van ilyen), valamint a programra jelentkezők számát.

 

Az előzetesen regisztráltakat (kapcsolattartókat) 2015. október 05-én tájékoztatjuk e-mailben a részletes programról és minden fontos tudnivalóról, de addig is informálódhatnak web-helyünkön, melynek címe: civilagora.blog.hu

Kellemes környezetben, jó programmal és nagy szeretettel várunk minden civil aktivistát függetlenül attól, hogy milyen területen működő civil szervezetet vagy közösséget képvisel.

 

Baráti üdvözlettel:

 

Metzing József

elnök