A SEBESSÉG ÁRA

Még tíz perc, de a sor nem halad! El fogok késni! Szandra nem szereti, ha várni kell. A múlt héten is durci volt, mert három perccel később érkeztem, mint ahogy megbeszéltük. Majd kiengesztelem, befizetem egy Wellness-hétvégére.  Menj már!! Előzzünk, hisz ez egy záróvonal, nem téglafal! Na végre, és csak öt percet késtem. Étterem tulajdonosként nem engedhetem meg magamnak, hogy mindig késsek.

Egy újabb mozgalmas nap, reggel kilenc van és már ébredni kell, mert nem érek rá. Tízkor találkoznom kell Gyuszival, segítek neki vásárolni egy bőrkabátot az új motorjához. Az ember mindent megtesz a barátaiért. A vásárlást követően találkozom Szandrával is, de ma nem késhetek. Gyuszi gyere már, nem érek rá, hol marad ez az ember?...

Menjél már gyorsabban, nézd Gyuszi, itt totyog előttem azzal a kis dobozzal! Na jó, én erre nem érek rá. Nem azért vettem egy ilyen méreg drága autót, hogy ilyen dobozok mögött araszoljak. Itt még beférek! Azzal a kétezer köbcenti egy pillanat alatt állva hagyta a kilencszázat, de a szemből érkező nyerges vontató túl közelről szemlélte a gyorsulási versenyt, már nem tudott fékezni. A jobbra, menekvést kereső gépjárműnek nem volt esélye. Meghajlott a fém, robbant az üveg és reccsent a műanyag. A segítségre siető légzsákok, mint betonfalak tornyosultak a felgyorsult orrnyergek előtt. Az élő szövetek egy szempillantás alatt és visszafordíthatatlanul megváltoztak. A három gépjármű heves táncba kezdett. Mint bimbozó szerelmesek a lenyugvó nap fényébe egymásba kapaszkodva folytatták útjukat. A fém a fémbe olvadt. A plüss maci egy szállítólevéllel járta körtáncát. Egy röpke perc és minden elcsendesedett, majd egy erejét vesztett hörgésből feltörő kiálltás száll fel az égbe.  Segítség!!!

késöbb...

- Jó napot!

- Jó napot!

- Takács Lajos vagyok a rendőrkapitányságról és feltennék Önnek néhány kérdést a balesettel kapcsolatban.

- Milyen baleset?

- Ön két héttel ezelőtt szabálytalan előzés és a sebesség helytelen megválasztása miatt közlekedési balesetet okozott, ahol egy nyerges vontató és két személyautó ütközött össze. A vétlen vontatóban a sofőr aki egyedül utazott, valamint a vétlen autóban egy házaspár a három éves kislányukkal veszítették életüket, továbbá az Ön mellett utazó személy halt meg a baleset során. Ön élte túl egyedül az ütközést.

- Nem emlékszem semmire!

- Elnézést, de beengedhetem ezt a kislányt? Már két hete szeretne beszélni a fiatalemberrel. -szólt közbe a párbeszédet végighallgató ápolónő.

- Persze, én egyenlőre végeztem, majd még meglátogatom, lesz miről beszélgetnünk nekünk is.

- Szandra, te itt?

- Úgy aggódtam érted Tomi, jól vagy? Minden rendben lesz!

...- Na mi újság Tomi? Tomi!

-Igen? Tessék, Gyuszi?

- Úgy elgondolkodtál, mi van Veled?

- Semmi. Minden rendben lesz.

- Mehetünk, nyomjad neki, ha nem sietünk elkésel Szandrától! Megint magyarázkodhatsz. Most mit csinálsz?

- Amit már régen kellett volna! - Szia Szandra! Kicsit késni fogok, mert Gyuszival most megyünk kabátot venni. Én is szeretlek. Igen, vigyázok magamra és ezzel másokra is!

- Mehetünk Gyuszi? Ma Én fizetem a kávét.

k-hk