Báboviban az óvodások

 

„Amíg mese él az emberek körében”

kevesebb hely jut ott a rossznak!”

(Bánffy György)

 

E gondolatok is megerősítenek minket abban, hogy jó úton haladunk, mikor rendszeresen ellátogatunk az iskolában megszervezett BÁBOVI előadásaira. Így történt ez november 15.-én is. Ilyenkor a gyermekek és felnőttek mosolyra fakadnak, a képzelet szárnyán eljutnak csodás, mesebeli tájakra, és elfelejtik a hétköznapi gondokat. A gyermekek számára élményt jelent nem csak az előadás, hanem az is, hogy találkozhatnak régebbi óvodás társaikkal és a jövendőbeli tanító nénivel is barátkozhatnak.

Gyermekeink a mesén keresztül sok mindent megtanulnak: átlátnak emberi kapcsolatokat, tanítást kapnak az életről és erkölcsi tanulságokat is megtapasztalnak. Éppen ezért szeretnénk a családok figyelmét ráirányítani a mese fontosságára, mert, amikor a szülő mesélni kezd, az olyan, mintha kézen fogná gyermekét, s elindulnának együtt egy titokzatos, sűrű erdőbe…

A mai rohanó világunkban is szeretnénk, ha megváltoznának az otthoni szokások és gyermekeink nem a tv és a számítógép előtt ülnének, hanem esti mesét hallgatva merülnének álomba.

Kapitány Jánosné óvónő.