Tisztelt Szalántai Lakosok!

 

Kérjük Önöket, hogy a kormányrendelet alapján tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket a vírus terjedésének megakadályozásában!

 

Aki teheti maradjon otthon, kerülje a közösséget!


Rendkívüli szünet került elrendelésre a Szalántai Óvodában, Művelődési Házban, Bölcsődében. A Gondozási Központban a nappali ellátás szünetel.

 

Az ügyeleti nyitva tartás vonatkozásában kérjük, hogy csak egészséges gyermeket vigyenek közösségbe, illetve azok a gyermekek fogadhatók, ahol a szülő a gyermek elhelyezést nem tudja más módon megoldani. Az ügyelet vonatkozásában kérjük az óvodavezetővel történő előzetes konzultációt.

 

Kérjük azokat a szalántai lakosokat, akik külföldről, fertőzött területről érkeztek - érkeznek haza, csökkentsék a személyes érintkezéseket, kerüljék a közöséget minimum 14 napig.

 

Mindannyiunk alapvető érdeke

  • - a járványügyi előírások betartása,
  • - a személyes találkozásokat korlátozó és minimalizáló intézkedések betartása.

 

A kormányrendelettel összhangban arra kérjük a 70. életévüket betöltött időseket, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket NE hagyják el! Aki vállalja, hogy otthonában marad és erről az önkormányzatot tájékoztatja, annak ellátásról való gondoskodás a települési önkormányzat feladata.

Kérem, hogy ilyen jellegű igényüket

  • dr. Hitre Gabriella polgármester felé a 30/204-4504 telefonszámon
  • Bori Róbert falugondnok felé a 30/825-9646 telefonszámon jelezzék.

Étkeztetés biztosítása kétféle módon lehetséges:

  1. A szalántai óvoda konyhája továbbra is üzemel és biztosítja az étkezést a gyermekek és a lakosság számára, ehhez szükséges egy nyilatkozat kitöltése. A konyhában a vendég étkezés ára 800 Ft/ ebéd. A kiszállítást az önkormányzat biztosítja.
  2. A szociális étkezés a Gondozási Központ ellátásában igényelhető kiszállítással.

Vigyázzunk egymásra !

 

Szalánta Községi Önkormányzat Képviselőtestülete