December 3-án, szombaton 14 órától MÉZESKALÁCSOT készítünk a Kultiban.

Részletes információ a 0630/2229527 vagy a 72/606-023 - as telefonszámon

 

A mézeskalács elkészítéséhez szívesen fogadunk alapanyagokat!


Mézeskalács recept

 

76 dkg sima finom liszt

34 dkg porcukor

2 teáskanál szódabikarbóna

2 kávéskanál fahéj

1 kávéskanál szegfűszeg

csipet só

összekeverni

 

hozzátenni 4 tojást, 5 dkg olvasztott vajat, 4 evőkanál olvasztott mézet

simára gyúrni

lisztezett deszkán 2-3 mm-re kinyújtani, 1 evőkanál tejben felvert tojás sárgával megkenni.

aranybarnára sütni, inkább csak szárítani.

 

máz: 1 tojás fehérje, 12 dkg porcukor (kétszer a porcukrot átszitálva), 15-20 percig verni

ha ragasztani kellene: akkor porcukrot citromlével kikeverni, azzal bármit össze lehet ragasztani