5 célterületre lesz mód pályázni, helyi vagy országos védelem alatt nem álló, a település megjelenésében szereppel bíró épületek, épületrészek külső és egyes esetekben belső felújítására, korszerűsítésére, bővítésére, átalakítására, új épületrész kialakítására  (1.célterület); a település környezetét és megjelenését javító fejlesztésre (2.célterület); új helyi piacok létrehozására, meglévők fejlesztésére, bővítésére, az előírásoknak történő megfeleltetésére (3.célterület); játszóterek kialakítására, meglévők korszerűsítésére (4.célterület); nem fedett sport és atlétikai pálya, kerékpáros pálya gördeszka pálya kialakítására(5.célterület). Összességében maximálisan 20 000 000 Ft-ra, célterületenként pedig maximálisan az 1. célterület esetében 15 000 000 Ft-ra, a 2. célterület esetén 10 000 000 Ft-ra, a 3. célterület esetén 5 000 000 Ft-ra, a 4. célterület esetén 3 000 000 Ft-ra, az 5. célterület esetén 10 000 000 Ft-ra lehet pályázni. Az egyesület tájékoztató fórumok keretében és a pályázat benyújtásával kapcsolatos képzéssel segíti a pályázatok benyújtóit. További információkért forduljanak a Mecsekvidék Egyesülethez.

 

2012. szeptember 28-án, Pécsett, a Kodály Központban került megrendezésre a Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület szervezésében a Nevelők Háza Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága közreműködésével a „Teret a Vidéknek! Az élhető vidékért: gazdaság- és közösségfejlesztés” elnevezésű konferencia, melynek megrendezését olyan civil szervezetek kezdeményezték, akik hisznek és bíznak a vidék és a vidéken élő emberek önerejében, vállalkozó kedvében, a közösségi érzés meglétében és motiváló erejében. A rendezvény plenáris üléssel indult, majd ezt követően a résztvevők két szekcióban – a helyi termékek előállítói és forgalmazói, valamint a civil közösségek szervezése és működtetése iránt érdeklődők külön-külön – folytatták a munkát, s végül a délutáni program adott lehetőséget a személyes tapasztalatok megosztására, konkrét problémák felvetésére és közös megtárgyalására a szakértők vezette kerekasztal-beszélgetések során.

A konferencia szüneteiben az érdeklődők találkozhattak a régió helyi termelőinek, kézműveseinek reprezentánsaival is, megtekinthették, sőt meg is vásárolhatták termékeiket.

A konferenciát a Kodály Központban a Baranyai népek zenéje című program követte.

Összességében elmondható, hogy egy színvonalas, a vidék gazdasági, társadalmi felemelkedését elősegítő konferencia kerül megrendezésre, közel 200 résztvevővel ahol a résztvevők az előadások mellett, tematizált műhelybeszélgetéseken, szakmai moderáció mellett cserélhettek tapasztalatot.

 

 

Az Egyesület aktuális információ elérhetőek a www.mecsekvidek.hu oldalon.

 

Vanyúr Arnold

területi referens

Mecsekvidék HACS

 

MECSEKVIDÉK HELYI KÖZÖSSÉG EGYESÜLET

*: 7621 Pécs, Rákóczi u 1., E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Tel.: (72) 211-914. Fax: (72) 211-914