1. A részvételre több lehetőség is kínálkozik. Ön fejlesztési elképzeléseit benyújthatja az akciócsoporthoz, elektronikus úton, vagy papír alapon. A LEADER terv kidolgozása során többek között az Ön elképzeléseinek figyelembe vételével kerül átdolgozásra a vidékfejlesztési stratégia.Fejlesztési elképzeléseket gyűjtő adatlap kiküldésre kerül jelen levél mellékleteként, illetve elérhető a www.mecsekvidek.hu weboldalon a LEADER 2013 menüpont alatt, elektronikusan kitölthető formában is.

A kitöltött adatlapok szíveskedjen 2013. április 5-ig eljuttatni irodánkba, személyesen, postai úton, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre. (az igen szűkös határidők miatt fontos, hogy április 5-ig az adatlap beérkezzen munkaszervezetünkhöz)

2. Akciócsoportunk, több fórumot szervez, melyre minden érdeklődőt vár. A fórumokon ismertetésre kerül a HVS kidolgozásának és a projektötletek benyújtásának metódusa, továbbá minden résztvevőnek lehetősége nyílik javaslattételre. A fórumokon összegyűjtött fejlesztési elképzelések szintén figyelembevételre kerülnek a felülvizsgálat során.

Fórumok helyszíne és időpontja:

HACS Iroda (Pécs, Rákóczi út 1. 2013.03.28. 17:00)

Orfű IKSZT (Orfű, Széchenyi tér 1. 2013.04.02. 17:00)

Szalánta IKSZT (Szalánta, Hunyadi út 23. 2013.04.03 17:00)

PTKT Iroda (Pécs, Perczel Miklós utca 2. 2013.04.04, 17:00)3.

 

Munkatársaink központi irodánkban (Pécs, Rákóczi út 1.) központi 08:00 – 16:00 –ig várják Önt személyesen is.

 

Pályázatok benyújtása

A pályázati rendszer alapvetően két körből áll:

1. Projektterv benyújtása: A kidolgozott LEADER Terv alapján, egy az előző támogatási körben már megismert szervezet, a Helyi Bíráló Bizottság fogja eldönteni a beérkező projekttervek Helyi Vidékfejlesztési Stratégiához való illeszkedését, vagy nem illeszkedését. Az HVS Irányító Hatóság általi elfogadása esetén a tervek szerint a májusi hónapban megkezdhető a térségi projekttervek Helyi Bíráló Bizottság felé történő benyújtása. A Bizottság előre részletesen meghatározott eljárásrend alapján dolgozik, elsődleges célja pedig az, hogy kiszűrje a HACS által elfogadott LEADER tervben foglalt célkitűzésekhez nem megfelelően kapcsolódó projekteket. A nem illeszkedő, vagy hiányosan benyújtott terveket egy esetben hiánypótoltatja, majd újbóli értékelés után támogatja, vagy elutasítja azt.

2. A pályázat benyújtása: Pozitiv döntés esetén támogató nyilatkozatot ad a pályázónak, aki annak megléte esetén 2013.06.03.-ától megkezdheti pályázatának MVH felé, internetes felületen keresztül történő benyújtását. A benyújtásnak alapfeltétele a HBB támogató nyilatkozatának megléte.

 

Mint a leírtakból következik, a pályázatok beadásának ez a része nagyban hasonlít a 2011 évi LEADER kiírásra.A pályázatok benyújtására tehát 2013. június 3.-ától folyamatosan a keret kimerüléséig, de legkésőbb 3 hónap időtartamig lesz lehetőség.

Térségünkben előre láthatólag közel 290 millió forint fejlesztési forrás áll az idei LEADER pályázatok rendelkezésére.Munkatársaink segítséget nyújtanak a pályázatok előkészítésében, és ha szükséges, akkor a benyújtáshoz is megfelelő szakmai útmutatást fognak nyújtani.

 

Füziné Kajdy Zita elnök nevében:

Horváth Márton s.k.munkaszervezet vezető