„Jubileumi 15 éves műsor”


 

A MARICA Kulturális Egyesület 1999-ben alakult Szalántán. Fő feladatuk a helyi, főleg bosnyák-horvát népi kultúra életben tartása, a hagyományok ápolása. Együttesük idén ünnepli 15 éves fennállását, melyet 2014. október 18-án ünnepeltek meg. A rendezvény célja az volt, hogy lehetőséget nyújtson a horvát nemzetiségűek minden korosztályának, hogy találkozzanak, erősítsék, ápolják a közös gyökereken nyugvó kötelékeiket és tartalmasan töltsenek együtt egy napot. A projekt  a Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület által kiírt LEADER pályázat segítéségével valósult meg.

 

A rendezvény hatékony kommunikációja (plakátok, meghívók, honlap) felkeltette a helybéliek és a szomszédos települések lakóinak érdeklődését. A szalántai IKSZT-ben megrendezésre került kulturális műsoron fellépett a Marica Kulturális Egyesület utánpótlás, felnőtt csoportja, a Vizin zenekar, továbbá az egyesület régi tagjai is. A műsort követően a fellépőket, támogatókat, meghívottakat és a nézőket vacsorán láttuk vendégül. Az ünnepi programot a bál zárta a Podravka együttessel.

 

Összességében elmondható, hogy a rendezvény nagy sikert aratott, kb. 200-an vettek rajta részt,  és elősegítette a hagyományok őrzését, ápolását, továbbörökítését a következő generációk számára.